Odoo-toiminnanohjausjärjestelmä

Mitä yhteistä on Toyota-konsernilla ja Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevalla pienyrityksellä? 

No yhteinen tekijä ei varmasti ole ainakaan liikevaihdon suuruusluokka tai työntekijöiden määrä. Toisella yhtiöllä liikevaihto on miljardien eurojen luokkaa ja työntekijöitä on satojatuhansia, kun taas toisella yrityksellä liikevaihto ei kipua yli 100 000 euron ja työntekijöitä on kaksi. 

Onko yhteinen tekijä kenties samalla toimialalla toimiminen? Vai teknologiavetoinen tapa toimia? 

Molemmat arvaukset olivat väärin.  Yritykset ovat lähes toistensa vastakohtia melkein kaikessa.

Yritysten erilaisuudesta huolimatta yhteinen tekijä kuitenkin löytyy. Yhteinen tekijä on se, että molemmat yritykset käyttävät toiminnassaan Odoo-toiminnanohjausjärjestelmää.

Odoo-toiminnanohjausjärjestelmä on joukko liiketoiminnan hallintaan tarvittavia sovelluksia, jotka on integroitu toimimaan saumattomasti yhteen. Sovelluksiin kuuluvat muun muassa myynti, varastonhallinta, taloushallinto, asiakashallinta, verkkosivusto, verkkokauppa, projektienhallinta ja tuntikirjanpito. 

Odoo on skaalautuva, modulaarinen ja joustava. Se sopii niin yhden henkilön pienyritykselle kuin tuhansien työntekijöiden konsernillekin. Odoosta voidaan ottaa käyttöön ne osat, joita todella tarvitaan. Kaikki tapahtuu yritykselle parhaiten sopivassa aikataulussa. Kustannukset saa usein viilattua myös pienellekin yritykselle sopivaksi, ja hinta on edullisempi kuin ostettaessa tarvittavat erilliset ohjelmistot. Odoon osat toimivat lisäksi saumattomasti yhteen.

Tee tuotteet vain yhden kerran kaikkiin kanaviin: verkkokauppaan, kassalle ja laskutukseen. Varastomäärät täsmäävät, koska myös varastonhallinta toimii yhdessä verkkokaupan, kassan ja laskutuksen kanssa.

Odoo-toiminnannohjausjärjestelmä pitää sisällään myös lukuisia muita sovelluksia. Kokonaisuutta voidaan laajentaa ostamalla kolmannen osapuolten tekemiä moduuleja Odoo-sovelluskaupasta tai teettämällä/tekemällä niitä itse.


sisään Artikkeli
"Väärin tekemällä oppii". Kuinka tietojenkäsittelyn opiskelijoista tehdään itseohjautuvia alansa ammattilaisia
Learn by doing opetusmenetelmä datanomien koulutuksessa